С цената на всичко не приех да подам оставка, когато ми

...
С цената на всичко не приех да подам оставка, когато ми
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР

С цената на всичко не одобрих да подам оставка, когато ми беше поискана от Калин Стоянов, с цел да покажа до какви крайности са способни политическите сили единствено и единствено да изпълнят плана си. Включително да посегнат над правомощията на президента, да трансформират Конституцията, т.е. да не се стопират пред нищо. От страна на президентство има съгласувателна процедура, т.е. моята оставка е приета от президента, след което е изпратена към Министерския съвет. Предстои издаване на акт на Министерски съвет и съответно указ, което ще стане безусловно до дни. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка Петър Тодоров в изявление пред Мариета Николаева.

" Не искам да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се организира в Министерство на вътрешните работи, за извършване на набелязаното от записа, който изтече от една партийна централа преди три месеца. Става въпрос за промяната на главния секретар, шефовете на служби, шефовете - зада  създадем изборите. Това е във ход. Аз не искам да ставам съпричастен към това ", акцентира той пред NOVA. 

По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати във връзка с битката с изборните нарушавания и закононарушения. " Нещо повече. Има промяна на заместник- шефове, началници на районни управления  - които се подменят с хора, които са мощно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възвръщат началници, обслужващи големи етнически махали. Началници, по чието време изборната интензивност в тези махали беше извънредно висока - по-висока от междинната за страната, тъй като там безотговорно се раздаваха пари ", акцентира Тодоров. И добави: " Това сахора, които бяха възобновени с дисциплинарни производства, които са в последна фаза. Тежки дисциплинарни нарушавания са установени в тях. Сексуален тормоз по отношение на служителки. Извършване на административни нарушавания, както и служебни закононарушения ". 

Тодоров разяснява и прибирането на Васил Божков от Дубай. " Имахме оперативна информация, че той се прибира, два дни авансово. Видя се, че той си пристигна, без да бъде съпровождан, което е условие при екстрадиция. На 29-ти август дойде имейл от Дубай - няколко дни след прибирането на Божков. С него ни уведомиха, че лицето Божков ще бъде екстрадирано, само че към имейла нямаше приложена правосъдна заповед, каквото се изисква при една екстрадици. Поискали сме такава от Дубай, само че все още нямаме такава. Прибирането му е непринудено ", съобщи основният секретар в оставка. 

По мотив версиите за убийството на Алексей Петров Тодоров акцентира: " По всички версии се работи. Но две са водещите. Или продължение на остаряла омраза или икономиески ползи. Но не изключваме нито една версия, по която може да се работи. Има следи. Обработваме голямо количество информация. Това е добре квалифицирано ликвидиране. Добре подбрано място ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР